De intocht 2022

Daar is de intocht 2022


Yes, we mogen weer, we kunnen weer...

Na corona en de alternatieve Sinterklaasactiviteiten kunnen we terug een volwaardige 'INTOCHT' organiseren. 
De intocht 22 willen we echt feestelijk, spectaculair laten verlopen.

Met deze editie trekken we naar Ursel. In het prachtig Drongengoedbos kunnen we alle kanten uit en vooral hebben we een schitterend kader. Om een waardige intocht te organiseren gaan we zelfs in zee met de vliegclub van Ursel. Hoe leg je dat uit... in zee? Of gaat er toch iets in de lucht gebeuren? 
Benieuwd? Allen van harte welkom op zondag 13 november 2022.

Locatie: intocht 2022


We werken voor de intocht 2022 nauw samen met de mensen van de vliegclub van Ursel. Er is blijkbaar een afspraak gemaakt met de Sint en zijn Pietenbende dat er dit jaar geen boot zal aanmeren op ons grondgebied... . Ja, dan zal de Sint wel een ander vervoersmiddel ingezet hebben zeker.

Of komt die nu echt té voet naar Aalter? 

Programma:


14.30 uur: Opwarming met radio Swingterklaas

14.45 uur: Start van de intocht 2022

                  Ontvangst van Sinterklaas en zijn Pietenbende

16.00 uur: Cadeutjespiet en meet & greet

17.00 uur: Einde van de intocht

Zwaai, zwaai, zwaai... naar de sinT


Bij een intocht hoort dansen, springen,... en zwaaien. Nu zeker bij de intocht 2022. We kunnen zwaaien naar de Sint vanop de grond tot hoog in de lucht. Download hier ons Welkomsvlagje en knutsel het met een stokje in elkaar. De Sint en zijn Pietenbende zullen vereerd zijn door het blije onthaal.

Waar was de intocht allemaal?

2021

2020

2019

2018

Coronjaar 1: Op een geheime locatie werd maar liefst 21 uren radio gemaakt voor onze kleine en grote kapoenen op afstand. De camera's registreerden elke beweging in de studio. Radio Swingterklaas was geboren!

We trokken naar de markt van Aalter. Het Sinterklaasplein kreeg verrassend bezoek van onder meer Bumba... . Het werd een fijne ontmoeting met de Sint in het exclusief Sinthuis op het 't Vrijhof.

Woh, in 2018 werd de Sint verwelkomd op ons sinterklaasplein aan het gemeentehuis. Het werd een spannende intocht want de sleutel van het gemeentehuis was zoek.

2017

2016

2015

2014

Een prachtig kader,... een sprookjeachtige omgeving... Ja, dat is het kasteel van Poeke. Wat een magische intocht met heel wat leuke doe-activiteiten voor onze kleine en kapoenen. Het wereldrecord schoentjes zetten hebben we wel niet gehaald.  

Sinterfun part 2. Ons indoor Pietendorp was in 2015 een groot succes. Een tweede editie was dus zeker welkom. De intocht was een waar pretpark voor echte Zwarte Pieten.

Sinterfun part 1. Het opzet was om naar de Boomgaard te trekken... maar de weergoden verplichten ons om een 'binnenlocatie' op te zoeken. Sinterfun werd uit de grond gestampt. Een indoor-pretpark voor jong en oud. 

We trokken in 2014 naar de 'Boomgaard'. Het oude gemeentehuis was de ideale plaats om het huis van de Sint onder dak te geven. De balkonscène van Sinterklaas mocht daar niet ontbreken. 

2013

2011

2010

De stationsbuurt met uiteraard het stationsgebouw zorgt altijd voor een leuke invalshoek om de Sint te verwelkomen.
Komt Sinterklaas terug met een trein naar Aalter?

Voor de eerste keer trekken we naar het Station van Aalter. De rechtstreeks verbindingslijn van Antwerpen naar Aalter mag zeker geen probleem zijn... of toch?

De markt van Aalter, het hart van onze gemeente maakt zich in 2011 klaar voor een feestelijke intocht met een ware DJ-Piet aan de draaitafel.

Ook in jaar 3 van onze 'Intocht new versie' willen we de Aaltserse kinderen de kans geven om de Sint centraal in onze gemeente te ontvangen. We trekken naar de markt met een knotsgek verhaal van muziek en dans.

2012

2009

2008

Het sportpark blijft ook in 2009 onze thuisbasis voor de intocht van Sinterklaas. We maakten ze een show voor jong en oud.
We zochten een cadeautje voor Sinterklaas. 

Yes, we zijn gestart.. . Het Sint- en Pietenteam 

slaan de handen in elkaar voor de vernieuwde intocht van de Sint. We zijn blij dat we deze organisatie in handen krijgen want we willen de kinderen ieder jaar een overgetelijke intocht bezorgen van hun grootste kindervriend en zijn gekke Pietenbende. We zijn vertrokken voor hopelijk heel wat fijne Sinterklaasavonturen. 

Coronajaar 2: de editie van 2021 zoals we de intocht echt willen organiseren, kon niet doorgaan. Radio Swingterklaas gaf het beste van zichzelf in het Sinterklaasweekend. 11 uren live radio voor onze luister- en kijkbuisvriendjes.